Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Het Interkerkelijk Gospelkoor The Spirit uit Doornspijk is door een aantal enthousiaste zangers vanuit de Gereformeerde kerk opgericht in november 1984. Tegenwoordig is The Spirit een regio koor bestaande uit ongeveer 35 leden afkomstig uit het gebied tussen Hulshorst en Wezep. De meeste leden hebben, veelal vanuit het verleden, nog wel een binding met Doornspijk. De kerkelijke achtergrond van de leden is divers.

Het doel van het koor is om door zang en muziek het evangelie uit te dragen. Regelmatig werkt The Spirit mee aan bijzondere kerkdiensten. We verzorgen 2 a 3 keer per jaar Pro Deo optredens in instellingen. Onder de knop Optredens vindt u meer informatie.

Ongeveer eens in de 3 a 4 jaar maken de leden van het koor een Evangelisatie-/bemoedigingstournee door Oost-Europa. We zijn al in Hongarije, Slowakije, Oekraïne en Roemenië geweest. Die reizen maken iedere keer weer grote indruk op de leden en de gastgemeentes. We ervaren het als een zegen dit te mogen doen.  In het verleden heeft het koor o.a. opgetreden in de koepelgevangenis in Scheveningen, in de Martinikerk in Groningen en tijdens het 80-jarig bestaan van de KZCB met de beste koren uit Gelderland. Ook treden we op bij zang- en jeugddiensten en aangepaste diensten voor gehandicapten, conferenties enz .

De eerste vijf jaar na de oprichting stond het koor onder leiding van de heer Fikse. Sinds het 5 jarig jubileum in 1989 hanteert de heer Wally Marchand uit Hulshorst de dirigeerstok. Als koor zijn we heel blij met deze langdurige en prettige samenwerking. Het is ook vrij uitzonderlijk dat een dirigent zo lang, zo actief en positief aan een koor is verbonden. Maarten Walvaart uit Nunspeet is vanaf de oprichting de vaste pianist van The Spirit. Tijdens optredens wordt het koor begeleid door een combo bestaande uit piano/synthesizer, basgitaar en drums. Zaalversterking en techniek worden verzorgd door Leon Schut. Van The Spirit zijn een aantal geluidsdragers verschenen.

Image
The Spirit, 35 jaar
Image
Combo: Maarten, Ramon en Jaap
Repertoire

De muziekcommissie van The Spirit doet haar best om een gevarieerd repertoire bijeen te zoeken. Het repertoire van het koor bestaat uit hedendaagse gospelmuziek, verpakt in een veelheid aan muziekstijlen zoals black gospel, ballad, praise en dixie style. De nummers zijn voor driekwart Engelstalig en voor de rest Nederlandstalig. Zo delen wij ook onze optredens in. Meestal zit er een a cappella lied in het repertoire. Veel nummers zijn afkomstig van het Oslo Gospel Choir en er worden bewerkingen van Opwekkingsliederen gezongen.

Enkele nummers uit onze huidige repertoire zijn:

Because He lives

God van licht

The God I know

Who will pray

Greatest hallelujah

How great is our God