Menu


Home
Wie zijn wij
Optredens
Nieuws
Fotoalbum
Contact


Optredens

21-04-19 Hervormde Kerk, Zwartsluis
26-04-19 ,
09-06-19 Vredeskerk, Wezep
15-06-19 , Waddinxveen

Wie zijn wij?

                                       

Het Interkerkelijk Gospelkoor The Spirit uit Doornspijk is door een aantal enthousiaste zangers vanuit de Gereformeerde kerk opgericht in november 1984. Tegenwoordig is The Spirit een regio koor bestaande uit ongeveer 45 leden afkomstig uit het gebied tussen Hulshorst en Wezep. De meeste leden hebben, veelal vanuit het verleden, nog wel een binding met Doornspijk. De kerkelijke achtergrond van de leden is divers.

Het doel van het koor is om door zang en muziek het evangelie uit te dragen. Regelmatig werkt The Spirit mee aan bijzondere kerkdiensten. Je kunt daar meer over lezen onder de knop Optredens. Sinds het 25-jarig jubileum verzorgt het koor regelmatig optredens op plaatsen buiten de kerken, zoals daklozenopvang, instellingen voor verslaafden, gevangenissen enz. Het is de missie van het koor om juist díe mensen te bereiken die min of meer buiten de samenleving vallen.

Ongeveer eens in de 3 a 4 jaar maken de leden van het koor een Evangelisatie-/bemoedigingstournee door Oost-Europa. We zijn al in Hongarije, Slowakije, Oekraïne en Roemenië geweest. Die reizen maken iedere keer weer grote indruk op de leden en de gastgemeentes. We ervaren het als een zegen dit te mogen doen. In 2011 hebben we 2 optredens mogen verzorgen in de Pius X parochie in Kortrijk, België. Hierbij hebben we allen veel zegen ervaren.

In het verleden heeft het koor o.a. opgetreden in de koepelgevangenis in Scheveningen, in de Martinikerk in Groningen en tijdens het 80-jarig bestaan van de KZCB met de beste koren uit Gelderland. Ook treden we op bij zang- en jeugddiensten en aangepaste diensten voor gehandicapten, conferenties enz . De eerste vijf jaar na de oprichting stond het koor onder leiding van de heer Fikse. Sinds het 5 jarig jubileum in 1989 hanteert de heer Wally Marchand uit Hulshorst de dirigeerstok. Als koor zijn we heel blij met deze langdurige en prettige samenwerking. Het is ook vrij uitzonderlijk dat een dirigent zo lang, zo actief en positief aan een koor is verbonden. Maarten Walvaart uit Nunspeet is vanaf de oprichting de vaste pianist van The Spirit. Tijdens optredens wordt het koor begeleid door een combo bestaande uit piano/synthesizer, basgitaar en drums. Zaalversterking en techniek worden verzorgd door Leon Schut. Van The Spirit zijn een aantal geluidsdragers verschenen. De laatste is in mei 2009 tijdens een concert opgenomen en in november uitgebracht.

                                                                 

Repertoire                           

De muziekcommissie van The Spirit doet haar best om een gevarieerd repertoire bijeen te zoeken. Het repertoire van het koor bestaat uit hedendaagse gospelmuziek, verpakt in een veelheid aan muziekstijlen zoals black gospel, ballad, praise en dixie style. De nummers zijn voor driekwart Engelstalig en voor de rest Nederlandstalig. Zo delen wij ook onze optredens in. Meestal zit er een a cappella lied in het repertoire. Veel nummers zijn afkomstig van het Oslo Gospel Choir en er worden bewerkingen van Opwekkingsliederen gezongen.

Enkele nummers uit onze huidige repertoire zijn:

I will rise

Adembenemend

Rain down on us

The well

Hij leeft voor eeuwig, Amen