Menu


Home
Wie zijn wij
Optredens
Nieuws
Fotoalbum
Contact


Optredens

09-11-19 Gereformeerde Kerk, Doornspijk
01-12-19 Opstandingskerk, Nunspeet
24-12-19 Gereformeerde Kerk, Doornspijk
25-12-19 Kapel, Hulshorst

Nieuwsberichten

Archief

Bedankje voor Jan Boonen

28/06/2017 Op onze jaarlijkse ledenvergadering op 21 juni j.l. heeft The Spirit Jan Boonen bedankt! I.v.m. ziekte van onze eigen dirigent heeft Jan ons koor een aantal maanden gedirigeerd. Dankzij zijn enthousiasme en inzet konden we gewoon doorgaan met onze repetitieavonden en optredens. Naast een lekkere versnapering voor Jan zelf, hebben we hem een geldcheque t.w.v. 250 euro overhandigd voor de stichting GAiN (Global Aid Network) waar Jan zich met hart en ziel voor inzet.

Lustrumconcert 30 jaar The Spirit

22/11/2014 Op zaterdag 22 november heeft The Spirit haar 30 jarig bestaan gevierd met een gevarieerd concert in de Driestwegkerk te Nunspeet. Het repertoire bestreek de bijna 30 jaar dat het koor bestaat. Met twee oude nummers, Go light your world en Prayer for the city zong een aantal oudleden mee in het koor. De nummers God gave me a song en Votum en groet werden deze avond voor het eerst uitgevoerd. De verschillende reizen naar Oost-Europa kwamen voorbij in een paar Hongaarse liederen. Ook zong een aantal kleine groepjes zangers liederen van weleer. Een minikoortje zong een gedeelte van het eerder uitgevoerde The Sound of Music. De mannen vormden een mannenkoortje dat zong : Id like to teach the world to sing. 2 van onze solisten (Dick-Jan en Geraline) zongen samen You raise me up. Aan het eind van de avond werd dirigent Wally Marchand blij verrast: Burgemeester van Hemmen benoemde hem tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daar heeft mede toe bijgedragen dat Wally al 25 jaar dirigent is van The Spirit en nog steeds met vol enthousiasme en bezieling het koor leidt. Voor fotos kunt u de fotopagina van de website bezoeken. Voor filmpjes kunt u de volgende links kopieren en in de browser plakken: https://www.youtube.com/watch?v=Zr4FVWB8AQs&list=UUPUglNKb_Xo5tq7fLtZ4uGg (A blessing) https://www.youtube.com/watch?v=m-SmYIsG1Jk&index=4&list=UUPUglNKb_Xo5tq7fLtZ4uGg (A te vered) Op die Youtube site staan nog 3 nummers van het lustrumconcert.

Benefietconcert Muskathlon

09/03/2014 4 mensen uit Nunspeet gaan eind mei 60 km wandelen in Israel met de organisatie de 4e Musketier, genaamd de Muskathlon. Om hen op weg te helpen de benodigde eigen bijdrage van 10.000,- euro p.p. bij elkaar te krijgen voor Open Doors, heeft The Spirit samen met gospelband New Creation een benefietconcert gegeven op zaterdag 8 maart. De avond heeft het doel bereikt: er werd meer dan 1700,- euro opgehaald. Het was fijn om zo een bijdrage te leveren vanuit onze vrijheid om God te loven en groot te maken. En op die manier vervolgde Christenen te ondersteunen die snakken naar de vrijheid die voor ons zo gewoon is.

Benefietconcert

15/11/2013 Op zaterdag 23 november is er een benefietconcert ten bate van Stichting Voorkom. Voor verdere informatie : kijk onder het kopje Optredens

Concerttour Martin Brand

25/05/2013 Op zaterdag 25 mei heeft The Spirit meegewerkt aan de concerttour De Wens van Martin Brand en gospelkoor misSion. Het koor was uitgenodigd om het voorprogramma te verzorgen. In de Zonnehal op De Paasheuvel te Vierhouten hebben beide koren een spetterend optreden verzorgd. Het was eigenlijk de bedoeling om een openluchtconcert te geven, maar de koude en natte weersomstandigheden dwongen de organisatie om de Zonnehal vrij te maken. Ondanks de kou was het een prachtige avond waarin beide koren hun eigen geluid konden laten horen. 2 verschillende koren, maar met dezelfde doelstelling: Zingen om God groot te maken!